Noticias

Filtro Noticias
Filtro de búsqueda

En el Dia Mundial del Sanejament, Aqualia recorda que el vàter no és una paperera

18/11/2020

En el Dia Mundial del Sanejament, Aqualia recorda que el vàter no és una paperera

Des de 2016, Aqualia manté la campanya #nohollencis per donar consells pràctics als lleidatans per evitar l'ús del vàter com a paperera
 

En el Dia Mundial del Sanejament, Aqualia recorda que el vàter no és una paperera

Sota el lema “Sanejament sostenible i canvi climàtic”, demà es celebra el Dia Mundial del Sanejament, data instaurada per Nacions Unides (ONU) per fer una crida sobre la importància del sanejament per al desenvolupament mundial i sobre els 4.200 milions de persones que segons Nacions Unides no disposen de serveis de sanejament gestionats de forma segura.
Per això Aqualia recorda que els residus que es tiren al vàter i que arriben al clavegueram urbà, poden provocar importants danys ambientals i econòmics i insisteix la importància de mantenir uns hàbits idonis en la llar per a ajudar a un sanejament net. Des de 2016, l'empresa difon, a través de la campanya #nohollencis consells pràctics als ciutadans per no utilitzar el vàter com una paperera. 
Guants i mascaretes hauran de dipositar-se en una bossa de plàstic, primer, i a la bossa d’escombraries després, i llançar-les al contenidor de restes per a la seva posterior eliminació. En tot cas, aquests elements mai s'han de tirar al vàter, ja que es podrien ocasionar problemes als diferents elements que componen els sistemes de sanejament, tant dels domicilis particulars com de la xarxa municipal.
Per completar els bons hàbits en la llar, Aqualia recorda que tampoc les tovalloletes, molt utilitzades, poden llançar-se al vàter. Ni olis vegetals i greixo, medicaments, cosmètics o pintures, ja que aquests són productes que llançats al vàter o a l'aigüera poden ocasionar conseqüències molt negatives també en el medi ambient i en la salut. 
La campanya “nohollencis” té l'objectiu de conscienciar als ciutadans sobre la cura i l'ús correcte de la xarxa de sanejament. Aquesta campanya està alineada amb el compliment dels compromisos de desenvolupament sostenible de Nacions Unides i en concret amb el *ODS 6, que requereix recerca i inversió per a optimitzar els recursos disponibles i garantir un sanejament net.