Noticias

Filtro de búsqueda

null Guants, mascaretes o tovalloletes mai al vàter

27/05/2020

Guants, mascaretes o tovalloletes mai al vàter

Existeix una manera específica de desfer-se d'aquests elements, per a contribuir a mantenir un sanejament net
Els residus que es tiren al vàter i que arriben al clavegueram urbà, poden provocar importants danys ambientals i econòmics. Però a més, ara, davant la crisi sanitària provocada pel coronavirus, elements de protecció, com guants i màscares, han de rebutjar-se de manera correcta per a evitar que acabin abandonats en entorns naturals i puguin convertir-se en focus de contagi i, per descomptat, mai llançar-se al vàter. 
Davant aquesta situació, aigües del vendrell  recorda als ciutadans la importància de mantenir uns hàbits idonis en la llar per a ajudar a un sanejament net. Des de 2016, l'empresa difon, a través de la campanya #nohollencis consells pràctics als ciutadans per no utilitzar el vàter com una paperera. 
Guants i mascaretes, en  el cas que hagin estat en contacte amb persones que hagin donat positiu en Coronavirus, hauran de dipositar-se sempre en el contenidor de restes per a la seva posterior eliminació. Si no hi ha casos de coronavirus,  el procés serà més senzill. Tan sols cal mantenir separats correctament els residus normals de les mascaretes i guants utilitzats i introduir-los en una bossa de plàstic i en una segona bossa d'escombraries, dins d'una galleda diferent al de la resta de residus.
En tot cas, aquests elements mai s'han de tirar al vàter, ja que es podrien ocasionar problemes als diferents elements que componen els sistemes de sanejament, tant dels domicilis particulars com de la xarxa municipal.
Per completar els bons hàbits en la llar, aigües del vendrell recorda que tampoc les tovalloletes, molt utilitzades aquests dies, poden llançar-se al vàter. Tovalloletes humides, bastonets i altres tèxtils arriben fins a la depuradora. Aquest tipus de residus s’ha de tractar de manera especial i s’ha de transportar a un abocador industrial amb un vehicle degudament adaptat. 
Però no només les tovalloletes i uns altres tèxtils provoquen danys en les infraestructures de sanejament. Olis vegetals i grasses, fàrmacs, cosmètics o pintures, són productes que llançats al vàter o a l'aigüera poden ocasionar conseqüències molt negatives també en el medi ambient i en la salut. Els olis vegetals, greixos alimentaris i olis per al cotxe, si són abocats pel desguàs provoquen boles de greix que embussen els col·lectors dificultant la sortida dels gasos i donant lloc a les males olors a les ciutats. S'estima que un litre d'oli pot arribar a contaminar fins a 1.000 litres d'aigua.