Noticias

Filtro de búsqueda
Etiquetas
Etiquetas

Neteja dels dipòsits de Lleida per garantir la qualitat de l’aigua

13/12/2017

Neteja dels dipòsits de Lleida per garantir la qualitat de l’aigua

A més, l’empresa  realitza cada any més de 18.000 determinacions analítiques de l’aigua subministrada

Aqualia, empresa que gestiona el Servei Municipal d’Aigües de diferents poblacions de la demarcació de Lleida,  està realitzant els treballs de neteja i desinfecció dels dipòsits d’aigua que abasteixen als municipis d’Albatàrrec, Almacelles, Vilanova de la Barca, Soses, Térmens, Bell-lloc d’Urgell, Rosselló i Lleida, a més del dipòsit de capçalera que subministra a totes les poblacions que pertanyen a la Mancomunitat de Pinyana.  

A més de donar compliment al Pla de Vigilància de Control Sanitari d’Aigua de Consum Humà de Catalunya, la realització d’aquests treballs és important per assegurar la qualitat de l’aigua emmagatzemada en aquests, la qual posteriorment és distribuïda a tota la població. Per això es fan en tres fases.  En una primera fase es realitza la neteja hidromecànica per extreure els sòlids de les parets i el terra. Després es revisen i reparen, si és necessari, les vàlvules, arquetes, canonades i altres elements del dipòsit, aprofitant que el dipòsit està buit. I finalment es procedeix a la desinfecció de l’interior del dipòsit i a la comprovació de la qualitat abans de restablir el subministrament de l’aigua.

Durant l’execució d’aquestes tasques de neteja, Aqualia sectoritza la xarxa de proveïment per a evitar alteracions en el subministrament d’aigua. La neteja dels dipòsits és una de les actuacions que l’empresa porta a terme per garantir la qualitat de l’aigua que arriba a les aixetes de totes les cases dels veïns dels pobles lleidatans, però també realitza un exhaustiu control analític de l’aigua. Cada any l’empresa fa més de 18.000 determinacions analítiques de l’aigua que subministra als municipis lleidatans, en les que es controlen un total de 91 paràmetres, tant fisicoquímics com microbiològics.

El delegat d’Aqualia a Lleida, Francesc Quintillà, ha explicat que “a més de les anàlisis que són obligatòries, fem anàlisis addicionals de seguiment per assegurar que els lleidatans gaudeixen d’una aigua de gran qualitat.” Les anàlisis es fan al laboratori que l’empresa té a Lleida, al Parc Tecnològic Gardeny, aquaLab Lleida, acreditat segons la norma UNE-EN- ISO/IEC 17025.