Filtro Noticias
Filtro de búsqueda

Fons Social de Solidaritat per garantir l’accés a l’aigua de les famílies sense recursos d’Anglès

04/12/2020

Fons Social de Solidaritat per garantir l’accés a l’aigua de les famílies sense recursos d’Anglès

El Consell Comarcal de la Selva i Aqualia, l’empresa que gestiona el Servei Municipal d’Aigües d’Anglès, s’uneixen per lluitar contra la pobresa energètica 
 

Fons Social de Solidaritat per garantir l’accés a l’aigua de les famílies sense recursos d’Anglès

El Consell Comarcal de la Selva i Aqualia, l’empresa que gestiona el Servei Municipal d’Aigües d’Anglès, han signat un conveni per garantir l’accés a l’aigua potable als ciutadans d’Anglès en situació de pobresa energètica i vulnerabilitat econòmica que no poden fer front a les factures per al consum d’aigua.

Per això, Aqualia ha creat un Fons Social de Solidaritat que donarà cobertura econòmica i evitarà el tall del subministrament d’aigua potable a persones amb greus dificultats. La dotació d’aquest fons és de 1.500 euros i va a càrrec d’Aqualia a fons perdut, sense que aquest import afecti al balanç de la concessió.  L’ajuda comporta l’exempció del deute corresponent al consum d’aigua, incloent impostos i tributs, a aquelles unitats  familiars que estiguin en situació de precarietat.

Aquest conveni s’emmarca en el compromís de l’empresa amb tots els municipis en els que presta servei d’aportar solucions tant tècniques com socials necessàries en benefici dels ciutadans. En aquest sentit, el delegat de Barcelona i Girona d’Aqualia, Manel Gómez, ha manifestat que “des d’Aqualia posem en marxa mecanismes que permeten continuar prestant el servei a les persones necessitades, assegurant així que ningú es pugui veure privat d’aquest bé per motius econòmics. L’aigua és un bé bàsic de primera necessitat i, per tant, un dret humà que cal garantir a tots els ciutadans”.
L’alcaldessa d’Anglès, Àstrid Desset, ha valorat molt positivament que “a més de gestionar el servei municipal d’aigües des de fa anys, Aqualia segueixi apostant per ajudar a les persones que no poden pagar la factura de l’aigua”.
Les persones que compleixin els requisits que s’estableixen en les bases reguladores es podran adreçar als Serveis Socials de l’Ajuntament d’Anglès o als Serveis Socials Comarcals, que valoraran la idoneïtat de l’atorgament de l’ajuda en cada cas concret.