Filtro Noticias
Filtro de búsqueda

Dues nenes d’Anglès, finalistes del Concurs Digital de Dibuix d´Aqualia

13/04/2022

Dues nenes d’Anglès, finalistes del Concurs Digital de Dibuix d´Aqualia

Els treballs de les dues joves alumnes han estat elegits entre els de més de 10.500 participants de tot l’estat espanyol
 

Dues nenes d’Anglès, finalistes del Concurs Digital de Dibuix d´Aqualia

L’alcalde d’Anglès. Jordi Pibernat, i el responsable del Servei Municipal d'Aigües d’Aqualia, Jesús Coma, han lliurat un Smartwatch a Beth Sánchez Ruscada, alumna de l’escola FEDAC, per resultar finalista en la categoria individual del Concurs Digital de Dibuix d'Aqualia, Júlia Moya Aragón, del CEIP Pompeu Fabra també ha quedat finalista, tot i que no ha pogut ser-hi present a l’entrega del premi. Els seus treballs han estat elegit entre els dels més de 10.500 alumnes de 3r i 4t de Primària participants de tot l’estat espanyol.

Jesús Coma ha explicat que “el concurs pretén conscienciar i educar els més petits sobre la importància de l'aigua i la feina que hi ha darrere d'obrir l'aixeta i de disposar d'aigua de qualitat. Un any més, amb aquest certamen, Aqualia pretén enfortir el rol pedagògic en l'educació mediambiental i en un consum conscient del recurs”.

A les dues darreres edicions i, dins del marc de l'agenda 2030, acordada per l'Assemblea de Nacions Unides, la temàtica del Concurs està girant al voltant dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) posant èmfasi en l'ODS6, “aigua neta i sanejament”, al voltant del site www.aqualiaiods6.cat.  Els nins participants han creat el seu propi Planeta 2030 al llenç del dibuix, demostrant a més conèixer molt bé el cicle integral de l'aigua i els ODS.

Per la seva banda, l’alcalde d’Anglès, Jordi Pibernat, ha felicitat a les premiades i ha manifestat que “l'aigua és un bé molt valuós, i cada vegada més escàs, i per això conscienciar-ne des d'edats primerenques és fonamental. Tots, veins, empreses, institucions… hem de contribuir al compliment dels objectius de desenvolupament sostenible en la mesura de les nostres possibilitats”.
   
Increment de participants i de les hores de formació digital

La participació aquest any ha crescut més d'un 58%, fet que demostra la total consolidació del concurs i la implicació de col·legis, famílies i nens amb aquesta eina educativa. En total www.aqualiaiods6.cat ha rebut 10.450 treballs proporcionant 5.966 hores de formació i entreteniment (+57% en relació amb l'any anterior).

L'increment de les sessions registrades a la web va a la mateixa línia, amb un 60% més que a l'edició anterior, assolit les 42.969, durant les quals els petits han pogut completar el seu llenç, a més d'aprendre molt més sobre els ODS.

El concurs, en què des del seu inici han participat més de 250.000 alumnes, s'emmarca en el conjunt d'iniciatives que desenvolupa regularment Aqualia amb col·legis, instituts i centres universitaris per donar-los a conèixer les fases del cicle de l'aigua i educar en un ús i consum més responsable d’aquest recurs. El Concurs Digital de Dibuix Infantil és més que un certamen. Aquests 19 anys ha aconseguit formar diverses generacions en la importància de l'aigua i el treball que hi ha darrere d'obrir l'aixeta i comptar amb aigua de qualitat. Perquè allò que s'aprèn i s'interioritza de petit, no s'oblida.