Filtro de búsqueda

Sis infants de Lleida premiats en el Concurs de Dibuix Infantil d’Aqualia

es_ES

25/03/2021

Sis infants de Lleida premiats en el Concurs de Dibuix Infantil d’Aqualia

La primera tinent d'alcalde Sandra Castro els ha lliurat els premis a l'Ajuntament

La tinent d’alcalde Sandra Castro, juntament amb el responsable d’Aqualia a Lleida, Joan Casanovas, ha lliurat al Saló de Sessions de l’Ajuntament un rellotge intel•ligent a cadascun dels sis escolars que han quedat finalistes en la 18a edició del Concurs de Dibuix Infantil organitzat per Aqualia, l’empresa que gestiona el Servei Municipal d’Aigües.

Els guardonats són:

- Ferran Chordi, del CEIP Riu Segre

- Matías Rendón, del CEIP Joan Maragall

- Quintí Tarragó, de l’escola L’Estonnac

- Martí Simon, del Col·legi Sagrada Família

- Daniel Alfaro, de l’escola Pinyana

- Elisabeth Barrios, del CEIP Joc de la Bola

L'alumnat ha demostrat conèixer molt bé el cicle integral de l'aigua i com usar-la de manera sostenible per contribuir a aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides. A la web www.aqualiaiods6.cat, havien d'anar contestant preguntes sobre la gestió del cicle integral de l'aigua. Les seves respostes els proporcionaven noves peces per a inserir, fins a completar el disseny d'un cartell.

La regidora d’Educació, Sandra Castro, ha felicitat a tots els centres escolars de la ciutat per la seva implicació i als finalistes pels resultats obtinguts en aquest concurs que es celebra cada any amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua, i que en l'edició de 2020 ha comptat amb la participació de més de 6.600 escolars de 3r i 4t de Primària de tot l'estat. “Participant en accions com aquesta, mostreu la vostra implicació en un tema tan important com és l'ús racional de l'aigua, un recurs natural que hem d'usar amb responsabilitat. Cada dia milions de persones obrim l'aixeta a casa i surt aigua com si fora pràcticament un miracle, però hem de ser conscients que l'aigua és un bé comú i escàs que hem de cuidar”. Castro ha subratllat el treball que duu a terme aquest projecte per conscienciar sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible, en especial, en el repte de l’aigua neta.

Per la seva part, el representant d’Aqualia, Joan Casanovas, ha destacat la gran creativitat dels dibuixos participants. “És sorprenent la forma tan clara i creativa amb la qual han plasmat el coneixement dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i del Cicle Integral de l'Aigua”.

En marxa l'edició d'enguany

Casanovas també ha explicat que ja està en marxa l'edició del Concurs d'enguany, “que no només se centra a donar a conèixer els ODS de Nacions Unides i la seva Agenda 2030, sinó que també busca conscienciar sobre el consum conscient, com les nostres decisions i hàbits quotidians influeixen en l'evolució dels problemes mediambientals i tenen repercussions per a tothom”.

Des del mateix lloc www.aqualiaiods6.cat, els dos personatges protagonistes -Aqual i ODS 6-, demanaran col·laboració dels més petits perquè junts puguin frenar la crisi mundial de l'aigua que fa que el Planeta es vagi assecant a poc a poc. D’aquí el lema del concurs 2021 “Aqual i ODS 6: rumb al planeta 2030”. Com sempre, poden participar tots els alumnes de 3r i 4t de Primària de les escoles de Lleida.

A l’acte han assistit els regidors Joan Ramon Castro, Jaume Sellés, Marisa Xandri, Maria Burrel i Sergio Gonzàlez.